پشم گوسفندان از زمان های قدیم که انسان های اولیه برای تهیه لباس های گرم خود از آن استفاده می کردند تا به امروز که به یکی از جنبه های اصلی صنعت تبدیل شده است مورد استفاده قرار گرفته است. موکت پشمی هم یکی از همین دست آوردهای بشر بوده است.
موکت پشمی از لحاظ کیفیت از موکت های دیگر بهتر است و جنس نرم و لطیفی دارد. همچنین از لحاظ دوام و عمر نیز عملکرد بهتری دارد. این نوع موکت ها از طرفداران زیادی برخوردار هستند اما به دلیل قیمت بالای آن ها نسبت به سایر موکت ها چندان مورد استقبال عموم قرار نمی گیرند و بیشتر در هتل های مجلل و زیبا استفاده می شوند.
موکت پشمی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که موکت پشمی مناسب چه مکان ها و چه آب و هوایی می باشد.

مزایای موکت پشمی
1- جذب رطوبت:
موکت پشمی دارای جذب رطوبت بالایی می باشد که همین امر در بعضی موارد حسن حساب می شود ولی در بعضی موارد عیب محسوب می گردد. در فصل تابستان و زمانی که شما در حال پختن یک غذا می باشید، رطوبتی که از پختن غذا در خانه پخش می شود توسط موکت پشمی جذب می شود و همین کار از دم کردن خانه جلوگیری کرده و مانند یک کولر گازی عمل می کند.
اما موکت پشمی برای همه جای منزل مناسب نیست. به عنوان مثال اگر موکت پشمی را جلوی حمام یا دستشویی پهن کنید بخاطر جذب بالای رطوبت و دفع آرام آن، موجب تجمع قارچ ها و باکتری ها درون موکت می شود.

2- عایق دما:
موکت پشمی به دلیل جنس الیاف بکار رفته یک عایق بینظیر دما نسبت به الیاف مصنوعی می باشد. پشم یک عایق طبیعی موثر است که از زمان های قدیم مردم برای فصل سرد لباس های خودشان را با آن درست می کردند.
این عایق دما امروز در موکت پشمی بسیار کارآمد است و شما با پهن کردن این موکت، مانع اتلاف انرژی و گرما از خانه خود خواهید شد.

3-دوام و خاصیت ارتجاعی:
مقاومت موکت پشمی بسیار بالا است و در برابر سائیدگی بسیار عمر بالایی دارد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد موکت پشمی خاصیت ارتجاعی آن می باشد که در صورت قرار گرفتن اجسام سنگین به مدت زیاد بر روی آن، مجددا می تواند به حالت قبلی باز گردد.

4- عایق صدای بینظیر:
موکت پشمی برای محیط های بزرگ که صدا در آن می پیچد بسیار مناسب است چرا که جنس موکت به گونه ای است که صدای اطراف را به خوبی جذب می کند.

5- پاکیزگی:
یکی از مواردی که خیلی باید به آن دقت کنید جذب آرام مایعاتی که بر روی پشم می ریزد است. در صورتیکه مقداری لکه بر روی موکت پشمی ریخته شود آرام آرام جذب آن می شود و شما فرصت کافی برای پاک کردن سطح رویی را دارید ولی در الیاف مصنوعی به سرعت لکه به خورد موکت رفته و تمیز کردن آن را سختتر می کند.

6- مقاومت به گرد و غبار و آلودگی:
موکت پشمی به دلیل سیستم پیچیده و الیاف در هم تنیده شده خوبی که دارد از ورود گرد و غبار به داخل آن جلوگیری می کند و گزینه مناسبی برای اتاق کودکان می باشد که به آلودگی ها حساسیت بیشتری دارند.

1- مقاومت در برابر حریق:
الیاف پشمی در برابر آتش مقاومت بالاتری نسبت به الیاف مصنوعی دارد. در صورتیکه ذره ای آتش یا یک نخ سیگار بر روی موکت پشمی بیوفتد جای سیاهی آن می ماند اما به سایر نقاط موکت سرایت نمی کند.
پس با این تفاسیر بهتر است اگر شومینه دارید و قصد پهن کردن یک موکت در جلوی آن را دارید، بهترین گزینه برای شما موکت پشمی می باشد.

معایب موکت پشمی:
1- جذب حشرات موذی:
یک سری از حشرات موذی از بافت پشم تغذیه می کنند و در صورتیکه بطور مکرر به دفع این حشرات نپردازید به مرور زمان بافت موکت پشمی شما خورده خواهد شد. در بازار ماده ای به نام پرمترین وجود دارد که برای دفع این حشرات بکار می رود.

2- شستشوی لکه:
لکه های روغنی اگر سریعا از سطح موکت پشمی پاک نشوند و به خورد پشم روند شاید برای همیشه بمانند.

3- قیمت بالا:
هزینه بالای موکت پشمی موجب شده است که امروزه از ترکیب 80% الیاف پشم و 20% الیاف مصنوعی استفاده کنند بلکه قدری از هزینه آن بکاهند. البته این میزان ترکیبات چندان از کیفیت موکت پشمی نمی کاهد.