رنگ زدن بر روی کاغذ دیواری در شرایط معمولی انتخاب مناسبی نمی باشد و بهترین کار این است که ابتدا تمام کاغذ دیواری ها را کنده و سپس بر روی همان گچ دیوار، عملیات رنگ کاری را آغاز کنیم.
اما گاهی اوقات و در شرایطی کندن کاغذ دیواری به هیچ عنوان امکان پذیر نیست و با کندن کاغذ دیواری، حتی ممکن است موجب ریختن گچ دیوار و آسیب جبران ناپذیر به دیوار شوید. در این شرایط حاد مجبور هستید به سراغ مرحله آخر که همان رنگ زدن بر روی کاغذ دیواری می باشد بروید. در واقع اگر در یک کلام بخواهیم بگوییم آیا امکان رنگ زدن کاغذ دیواری وجود دارد؟ جواب بله است.
اما قبل از شروع کار و توضیح در مورد نحوه رنگ کردن کاغذ دیواری ابتدا باید بدانید که کاغذ دیواری که بر روی دیوار نصب شده است و شما می خواهید روی آن رنگ کنید، ضد آب می باشد یا خیر؟
در صورتیکه ضد آب نباشد و امکان شستشوی کاغذ دیواری نباشد ممکن است در زمانی که از ترکیب رنگ و آب بر روی آن استفاده میکنید، بعد از چند روز موجب بلند شدن کاغذ دیواری غیر قابل شستشو شوید. بعد از اطمینان حاصل کردن از این قضیه می توانید مراحل زیر را دنبال کنید تا رنگ آمیزی را به خوبی انجام داده باشید.
مراحل رنگ کردن کاغذ دیواری

ابتدا و قبل از شروع مراحل بهتر است وسایل مورد نیاز را بطور کامل در دسترس قرار دهید تا بعدا بخاطر کسری یک وسیله معطل نشوید.
وسایل مورد نیاز عبارتند از:
- کاردک
- بتونه
- رنگ
- غلتک نقاشی
- فرچه نقاشی
- سمباده
- سطل
مرحله اول: صاف کردن دیوار
در اولین گام شما می بایست تمام سطح دیوار را صاف و عاری از هرگونه فرو رفتگی یا برآمدگی کنید. در قسمت هایی که فرو رفته است شما می توانید با بتونه کاری آنجا را پر کنید و در قسمت هایی که بر آمدگی وجود دارد با استفاده از یک کاردک کاملا آن را تراشیده و صاف نمائید.

مرحله دوم: لایه آستر یا زیرین رنگ
گام دوم شما می توانید اولین لایه رنگ که همان رنگ آستر می باشد را بر روی کاغذ دیواری بزنید. همانطور که رنگ زدن روی دیوار عادی که از جنس گچ می باشد، نیاز به یک یا چند لایه آستر می باشد شما باید ابتدا برای رنگ آمیزی روی کاغذ دیواری نیز حداقل از یک لایه آستر استفاده کنید و سپس رنگ اصلی را روی آن بزنید. دقت کنید لایه آستر حتما نباید مشابه رنگ اصلی باشد.
به عنوان مثال می توانید لایه آستر را از رنگ سفید بزنید، و برای رنگ اصلی بعدا از رنگ آبی استفاده کنید. اما برای رنگ آستر بهترین گزینه رنگ اکریلیک می باشد، چرا که پایه این رنگ از آب می باشد و زودتر از رنگ روغن یا پلاستیک خشک می شود.

مرحله سوم: رنگ کردن کل دیوار
اما مرحله نهائی همان رنگ کردن لایه اصلی می باشد که باید از رنگ روغن برای این کار استفاده کنیم. گزینه دیگری هم برای رنگ کردن لایه نهائی وجود دارد و آن هم رنگ پلاستیک می باشد. رنگ پلاستیک را معمولا برای سقف استفاده می کنند و مشکلی که رنگ پلاستیک نسبت به رنگ روغن دارد این است که توسط کاغذ جذب می شود و مناسب برای کاغذ دیواری نمی باشد. پس ما همان رنگ روغن را برای این کار پیشنهاد می کنیم.
برای رنگ آمیزی گوشه دیوارها می توانید از فرچه نقاشی، و برای قسمت های صاف از غلتک نقاشی استفاده کنید. دقت کنید با هربار زدن در سطل رنگ و بیرون آوردن، کاملا آن را در سطل بچکانید تا رنگ زیادی برداشته نشود و در زمان رنگ آمیزی نچکد.

کلام آخر
در صورت خراب یا کهنه شدن کاغذ دیواری قدیمی، بهترین گزینه نصب کاغذ دیواری جدید و مقاوم می باشد. اما در صورتیکه تمایل به نصب کاغذ دیواری ندارید راهی بجز نقاشی دیواری ندارید. برای نقاشی دیوار هم حتی الامکان ابتدا تمام کاغذ دیواری قبلی را از دیوار جدا کنید سپس اقدام به نقاشی نمائید. برای راهنمایی بیشتر در رابطه با جدا کردن کاغذ دیواری می توانید مقاله روش کندن کاغذ دیواری را مطالعه فرمائید.
