در دنیای توسعه یافتهی امروز پوشش کف تنها به متریالی همچون سنگ، بتن، موزاییک، سرامیک و… محدود نمیشود به طوریکه امروزه با پیشرفت صنعت کفسازی متریال متنوعی جهت پوشش کف تولید شدهاند که از نظر مشخصات فنی و کیفی بر مصالح سنتی برتری یافتهاند.
از جمله کفپوشهای مدرنی که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفتهاند، میتون کفپوش لمینت، کفپوش PVC، پارکت چوبی و… را نام برد. این کفپوشها اغلب برای فضاهایی مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرند و مقاومت لازم برای محیطهایی با کاربری صنعتی را ندارند. لذا در راستای پاسخگویی به این نیاز، تولیدکنندگان اقدام به تولید کفپوشهایی با مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالا نمودهاند.
در رابطه با کفپوشهایی با کاربرد این چنینی میتوان کفپوش اپوکسی را معرفی کرد که علاوه بر مقاومت مکانیکی و سایشی بالا، ظاهری زیبا و مدرن دارد. در ادامه به معرفی کامل کفپوش اپوکسی و بررسی دقیقتر ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.

کفپوش اپوکسی چیست؟
کفپوش اپوکسی یا کفپوش بدون درز به سطحی صاف و صیقلی از جنس پلیمر اطلاق میشود که به منظور جلوگیری از زوال و فرسایش سطوح بتنی در برابر عوامل شیمیایی، شرایط آب و هوایی و سایش بر روی سطوح اجرا میشود. همچنین لازم به ذکر است که این کفپوش از خواص مقاومتی بالا از جمله مقاومت مکانیکی، سایشی و شیمیایی بالایی برخوردار است و در برابر روغن، چربی، مواد اسیدی و قلیایی دارای مقاومت بالایی است.
اگرچه کفپوش اپوکسی به عنوان کفپوشی با دوام و مقاومت بالا در صنعت کفسازی شناخته شده است و سابقهی طولانیای در این زمینه دارد اما در رابطه با این کفپوش پرکاربرد گفتنی است که از ظاهری زیبا و شفاف برخوردار است و در شرایطی مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر مسئله مقاومت، زیبایی و ظاهر فضا نیز مورد توجه باشد.
ساختار کفپوش اپوکسی

همانطور که گفتیم اپوکسی، پلیمری مایع است که پس از اجرا و به کمک واکنشهای شیمیایی به مادهای جامد و مستحکم تبدیل میشود که به لحاظ خواص مکانیکی بسیار قوی است. این کفپوش از سه لایه اصلی تشکیل شده است که به شرح زیر میباشد:
- لایه اول یا به عبارتی پرایمر اپوکسی که مخصوص بتن است و ضخامتی حدود 0 تا 200 میکرون دارد.
- لایه دوم و یا لایه میانی با ضخامت 1.8 تا 2 میلیمتر
- لایه نهایی که ظاهری شفاف و براق و ضخامتی حدود 1 الی 1.2 میلیمتر دارد.
در رابطه با این کفپوش منحصر بفرد لازم به ذکر است که به واسطه کاربرد وسیعی که دارد، مشخصات فنی آن با استفاده از ترکیبات شیمیایی مختلف قابل تغییر و اصلاح است.
کاربرد کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی، رایجترین و کارآمدترین کفپوش صنعتی به شمار میرود و با مزایای متفاوتی که دارد، اغلب در صنایع قابل استفاده میباشد؛ بدین ترتیب کاربرد کفپوش اپوکسی عبارت است از:
- نفت گاز و پتروشیمی
- کارخانجات و واحدهای صنعتی
- بیمارستانها و مراکز درمانی
- پارکینگها
- سالنهای ورزشی
- و…
انواع کفپوش اپوکسی
باتوجه به کاربرد گسترده و متنوعی که کفپوش اپوکسی دارد، به طبع در انواع مختلفی تولید میشود و امروزه شاهد بیش از ده نوع کفپوش اپوکسی در بازار هستیم. مهمترین و پرکاربردترین کفپوشهای اپوکسی به شرح زیر هستند:
کفپوش اپوکسی صنعتی
همانطور که از نام این کفپوش مشخص است، مخصوص کارخانجات و محیطهایی با کاربری صنعتی تولید شده است که میتواند وزن ماشین آلات سنگین را به خوبی تحمل کند.

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
این کفپوش دارای خاصیت رسانایی است و جریان الکتریسیته را از خود عبور میدهد و مانع از تجمع بار بر روی سطح میشود. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک را در فضاهایی همچون انبار مهمات و مواد منفجره، اتاقهای سرور و اتاقهای جراحی مورد استفاده قرار میدهند.
کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال
بدیهی است که کف بیمارستانها و اتاقهای تمیز باید عاری از هرگونه آلودگی و میکروب باشد لذا میبایست برای پوشش کف چنین فضاهایی از کفپوشی استفاده شود که خاصیت زدودن میکروب را داشته باشد و از رشد باکتری جلوگیری نماید، که کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال بهترین گزینه برای کف بیمارستانها و کلین رومها است.

کفپوش اپوکسی پارکینگ
در پارکینگها و مراکز تجاری استفاده از کفپوشی که مقاومت لازم در برابر فشار بالا و رفت و آمد را داشته باشد، اهمیت ویژهای دارد که در این مورد کفپوش اپوکسی با قابلیت ضد سایش و لغزندگی، بهترین گزینه و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
کفپوش اپوکسی در منازل
اگرچه کفپوش اپوکسی با هدف پوشش کف کارخانجات و فضاهای صنعتی طراحی شده است اما در تولید و ضخامت انعطاف پذیری بالایی دارد و میتوان آن را متناسب با نیاز در منازل تولید کرد. این دسته از کفپوشها سطحی زیبا و جذاب دارند که فضایی دلنشین و زیبایی بصری خاصی را موجب میشوند.
کفپوش اپوکسی دکوراتیو یا سه بعدی
کفپوش اپوکسی دکوراتیو یا در اصطلاح سه بعدی یکی دیگر از انواع کفپوشهای پرکاربرد اپوکسی است که با زیبایی خیره کننده، در طراحی و دکوراسیون داخلی کاربرد بسیاری دارد.

مزایای کفپوش اپوکسی
از همان ابتدا گفتیم که کفپوش اپوکسی، کفپوشی با ویژگیهای منحصر بفرد و مزایای بسیاری است و خیلی کلی به ویژگیهای آن اشاره کردیم که مزایای این کفپوش به صورت جزئیتر به شرح زیر است:
- هدف از تولید کفپوش اپوکسی جلوگیری از فرسایش و سایش سطح زیرین آن است که با ایجاد سطحی یکدست و بدون درز از این امر جلوگیری میکند.
- اپوکسی مقاومت مکانیکی بالایی دارد و توان تحمل وزنی حدود 5 الی 6 تن بار را دارا است.
- در رابطه با این کفپوش لازم به ذکر است که در محیطهای اسیدی و قلیایی و شرایط محیطی متفاوت، بهترین بازخورد را دارد و از مقاومت شیمیایی مطلوبی برخوردار است.
- کفپوش اپوکسی علاوه بر مشخصات فنی منحصر بفرد، ظاهری زیبا و متنوع دارد که پاسخگوی تمامی سلیقهها و نیازها است.
- قابلیت شست و شو و تمیزکاری از دیگر ویژگیها و مزایای کفپوش اپوکسی است.
- اپوکسی در برابر حریق، رطوبت و نفوذ نفت نیز مقاوم است.
- این دسته از کفپوشها عایق الکتریکی است و خاصیت آنتی باکتریال دارد.
معایب کفپوش اپوکسی
معایب اپوکسی در برابر مزایای بسیار آن بسیار محدود است اما دانستن آنها خالی از لطف نیست.

- هزینه کفپوش اپوکسی به ازای هر متر مربع، در مقایسه با رنگهای معمولی کمی بالاتر است.
- کفپوش اپوکسی انعطافپذیری کمی دارد و ممکن است در فضاهایی که در معرض ضربات شدید قرار دارند، شکننده محسوب شود و گزینه مناسبی نباشد.
- اگرچه همواره ذکر شده است که این کفپوش مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و اسیدی دارد اما برای افزایش ماندگاری و طول عمر اپوکسی، توصیه میشود به محض ریخته شدن مواد شیمیایی بر روی آن به سرعت تمیز شود زیرا ممکن است خساراتی را به همراه داشته باشد.
اجرای کفپوش اپوکسی
نکات لازم جهت اجرای کفپوش اپوکسی
- بررسی قدرت مکانیکی کف از لحاظ مقاومت فشاری و کششی
- بررسی میزان رطوبت کف که این رطوبت نباید از 4.5 درصد بیشتر باشد.
- دمای مطلوب جهت اجرای اپوکسی 25 درجه سانتیگراد است. دقت کنید اگر اپوکسی در دمای نامناسب اجرا شود، ممکن است حباب شود و از روی سطح کنده شود.
آماده سازی سطح برای اجرای کفپوش اپوکسی
برای ایجاد کفپوش اپوکسی با کیفیت بالا نحوه اجرای آن تاثیر بسیاری دارد، لذا باید تمامی مراحل به درستی اجرا شوند. برای اینکه اپوکسی حداکثر چسبندگی را با سطح مورد نظر داشته باشد به سطحی تمیز با کمی خلل نیاز دارد لذا زیرسازی آن از اهمیت بالایی برخوردار است و سطح باید عاری از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و… باشد. لازم به ذکر است که اپوکسی بر روی سطح بتنی صیقلی قابل اجرا نیست و به کمی زبری نیاز دارد.
اگر سطح زیرین کفپوش، زبری و استحکام مورد نظر را نداشته باشد؛ با استفاده از دستگاه بتن ساب، زبری مورد نظر اعمال میشود و نواحی سست و لق را توسط چکش یا گریندر از بین میبرند.
سپس نیاز است سطح بتن، تمیز و عاری از هرگونه چربی و میکروب باشد که توسط روشهای مکانیکی و شیمیایی جرم زدایی و چربی زدایی میشود. بدین ترتیب سطحی مطلوب جهت چسبندگی اپوکسی حاصل میشود.
پس از آماده سازی سطح زیرین اپوکسی نوبت به اجرای لایه اصلی و پرایمر آن میرسد. لایه پرایمر به لایه ای اطلاق میشود که با ضریب اطمینان بالا به کف متصل میشود سپس نوبت به اجرای لایه نهایی میرسد که در انتهای کار بر روی کفپوش اجرا میگردد.

قیمت کفپوش اپوکسی
قیمت کفپوش اپوکسی به عوامل و فاکتورهای بسیاری بستگی دارد که عبارتند از:
- مقدار مصرف کفپوش به ازای متر مربع و میزان ضخامت آن
- زیرسازی سطح موردنظر
- اجرت نیروی انسانی و هزینههای اجرا
- هزینه بکارگیری تجهیزات
- و…
باتوجه به موارد بالا و نوسانات بازار، ارائه قیمت دقیق کفپوش اپوکسی ممکن نیست. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت قیمت کفپوش اپوکسی از طریق شمارههای موجود در سایت با کارشناسان فروش دکورکن تماس حاصل فرمایید.