در ابتدای آموزش نصب قرنیز برای پارکت باید به این موضوع اشاره کنیم که قبل از اجراء و برش قرنیز باید یک قرنیز زیبا و دوستداشتنی را برای محیط خود انتخاب کنید و آن را به صورت دقیق و اصولی برش بدهید ، قرنیز ها به صورت یک تکه و متری به فروش میرسند واحد اندازگیری قرنیز متر است. در ادامه با تیم دکورکن همراه باشید تا به شما چگونگی دقیق نصب قرنیز را آموزش بدهیم.
انتخاب قرنیز مناسب
در ابتدا باید انتخاب کنید که جنس قرنیز مورد نظر شما که میخواهید در ساختمانتان مورد استفاده قرار بگیرد چه چیزی باشد ، قرنیز ها به صورت کلی به چند دسته تقسیم میشوند ، قرنیز چوبی ، قرنیز پی وی سی ، قرنیز سیمانی ، قرنیز سنگی و قرنیز ام دی اف از محبوب ترین قرنیز های امروز در بازار ایران محسوب میشوند.
مراحل نصب قرنیز
در ابتدا باید محل مورد نظر را که میخواهیم قرنیز را به آن متصل کنیم به خوبی با دستمال و مواد تمیز کننده کامل پاک کنیم دقت داشته باشید اگر بر روی دیواری کاغذ دیواری نصب کرده باشید بهتر است قسمتی از آن را برش داده و از روی دیوار زیرین جدا کنید کاغذ دیواری ها معمولاً برای قرنیز های چسبی پس از مدتی مشکل ایجاد خواهند کرد.
اما تمیز کردن یکی از اصلی ترین کارهایی است که در چسباندن نوع پی وی سی قرنیز ها باید رعایت شود ، قرنیز های پی وی سی با استفاده از چسب متصل میشوند ؛ اگر گرد و خاک و پستی و بلندی در زیر آن ها باشد سبب میشود قرنیز PVC ما به خوبی در سر جای خود قرار نگیرد.
پس از این که محل قرنیز به خوبی تمیز شد نوبت به اندازه گیری محل نصب قرنیز و میزان قرنیز مورد نیاز میرسد در این قسمت باید به وسیله یک متر سرتاسر قسمت مورد نظر خود را اندازه گیری کنیم.
نکته: برای این که کار شما قشنگ تر جلوه کند باید 10 تا 15 درصد طول کلی قرنیز شما به عنوان فضای پرت و بدرد نخور بیشتر محاسبه شود تا در هنگام نصب در صورت داشتن مشکل به راحتی قابل رفع شدن باشد.
سخت ترین قسمت نصب قرنیز ها کرنرها یا همان کنج دیواری میباشد که محل تلاقی دو طول قرنیز میباشد.

استفاده از ابزار حرفه ای نصب قرنیز
برای نصب یک کار تمیز نیاز به برخی از لوازم و ابزار های تخصصی نصابان است که باید حتماً از آن ها استفاده شود یکی از این ابزار ها استفاده از گونیا برای در آوردن ابعاد دقیق کنج ها میباشد. اما برخی دیگر از نصابان پارکت و لمینت که کار قرنیز را انجام میدهند قسمت اخر و کنج قرنیز را به صورت تکه تکه در میآورند که بتواند پس از آن به خوبی قرنیز را متصل کنند و سبب زیبایی و تمیزی کار شود.

برش قرنیز
قرنیز در میان کف اتاق و محل نصب شما و دیوار قرار خواهد گرفت ، مزیت استفاده از قرنیز جلوگیری از رطوبت و نم ، همچنین جلوگیری از خط و خش افتادن بر روی کاغذ دیواری شما میشود. اما جدا از مزیت آن باید به زیبایی قرنیز هم اهمیت داده شود چون استفاده از قرنیز نامناسب هارمونی رنگ های بین کف و دیوار های محل شما را به هم خواهد ریخت.
در هنگام نصب باید با توجه به نکات گفته شده و اندازه گیری های صحیح انجام شده قرنیز ها را برش زده و بر روی دیوار نصب کنیم ، نحوه نصب آن بستگی به نوع قرنیز ها متفاوت است ، قرنیز پی وی سی با چسب و قرنیز چوبی با میخ نصب میشود.
نکته مهم اگر دیوار های محل نصب قرنیز سبک و داری قدرت کم هستند مانند دیوار های کاذب باید از چسب برای محکم کردن قرنیز استفاده شود.
ابزار مورد نیاز نصب قرنیز
برای نصب آن نیاز به برخی از ابزار های مهم هست که در حین کار به ما کمک خواهد کرد 1-اره 2- چسب 3- میخ و چکش 4- متر 5- قرنیز موردنظر به متراژ لازم
در صورت داشتن رنگ امیزی قرنیز باید قبل از نصب انجام شود چون پس از نصب باعث کثیفی و ایجاد طرحی نامنظم خواهد شد.
اندازه گیری قرنیز برای برش

در این مرحله نیاز است که قرنیز را بر روی دیوار مدنظر قرار بدهیم و بر روی قسمتی از آن با مداد خطی قرار بدهیم سپس زاویه ای 45 درجه روبه بیرون بر روی قرنیز باید کشیده شود.
استفاده از اره و دستگاه تنظیم اره برای قرار دادن دقیق ان بر روی محل برش تعیین شده و برش صحیح قرنیز اجباری است.
اگر میخواهید کنج و کرنر ها را به یک دیگر نصب کنید باید دو طرف قرنیز ها را به یک دیگر متصل کرده سپس بر روی هر کدام زاویه ای 45 درجه ترسیم کرده و به روب بیرون برش کاری را اغاز کنید.
حال نوبت به چسب کاری پشت قرنیز خواهد رسید در این مرحله باید از چسب متناسب با قرنیز که در هنگام خرید باید آن را تهیه کنید استفاده کنید لازم نیست زیاد آن را درچسب مخصوص قرنیز قوطه ور کنید.
در مرحله بعد پس از چسب کاری باید قرنیز را از لبه و گوشه ها شروع به چسباندن کنیم در این مرحله پس از چسباندن آن از لبه ها و پس از این که متوجه شدیم قرنیز به درستی در سرجای خود قرار دارد میتوانیم قسمت های دیگر آن را فشار بدهیم و نصب کنیم.
پس از انجام عملیات چسب زدن نوبت به استفاده از میخ برای محکم کاری میرسد ، استفاده از میخ ها نباید زیاد باشد و با فاصله ای مشخص ازیک دیگر چند عدد میخ با توجه به متراژ خود در نظر بگیرید و با چکش قرنیز را به دیوار محکم کنید.
پس از میخ زدن به دلیل این که میخ ها قابل رویت هستند و جلوه کار را بد خواهند کرد نیاز است که با یک میخ بزرگ تر به انتهای ان ها ضربه وارد کنید تا میخ ها کاملا از دید خارج شوند.
پس از انجام این کار قسمت های خالی ایجاد شده را با رنگ و یا بتونه میتوانیم از دید خارج کنیم و کار را تمیز تر کنیم. ما ابزاری وجود دارد به اسم سکوتی که میتواند فاصله میان قرنیز و پارکت را از بین ببرد و زیبایی کار را بالا خواهد برد.
در مرحله اخر برای زیبایی اگر مشاهده کردید که بر روی قرنیز ها فاصله های زیادی قرار دارد میتوانید با استفاده از اکلیک های هم رنگ آن ها را بپوشانید. گاها برای بهتر جلوه دادن قرنیز از سمباده هم استفاده میشود.
امیدواریم این مطلب از وبسایت دکورکن مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.
در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل میتوانید به صورت مستقیم با مشاورین گروه دکورکن درتماس باشید.