چمن مصنوعی به نوعی پوشش کف گفته میشود که از جنس الیاف مصنوعی و ساخته دست بشر است. چمن مصنوعی به واسطه مزایای بسیار و برتریهایی که در مقایسه با چمن طبیعی دارد؛ سالهای زیادی است که در زمره مصالح ساختمانی پرطرفدار و مورد توجه سازندگان قرار گرفته است.
امروزه عواملی چون کاهش ذخایر آبی و هزینهی بالای نگهداری از چمنهای طبیعی موجب شده است که مردم به جای چمنهای طبیعی به چمن مصنوعی روی آورند و استفاده از آن را به طور گسترده در اطرافمان مشاهده کنیم. بدین ترتیب به واسطه کاربرد گستردهای که دارند، در انواع مختلف و برای مصارف گوناگون تولید و عرضه میشوند.

چمن مصنوعی از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که عبارت اند از:
لایه پشتی چمن مصنوعی از جنس لاستیک و یا پلی استار و تیغههای چمن مصنوعی یا الیاف چمن از جنس نایلون یا پلی پروپیلن.
تاریخچه تولید چمن مصنوعی
پیشینه تولید چمن مصنوعی به آمریکا و اوایل دهه 60 میلادی باز میگردد. تخریب و بازسازی مجدد زمینهای فوتبال و سایر زمینهای ورزشی آمریکا علاوه بر اینکه هزینههای بسیاری را به مالکان و مدیران باشگاهها تحمیل میکرد، از نظر زمان مورد نیاز برای رویش مجدد چمن طبیعی، روند عادی مسابقات و لیگ را مختل میکرد و محدودیتهایی را به همراه داشت. بدین ترتیب نوآوران صنعت با تکیه بر پیشرفت علم و تکنولوژی و بکارگیری شیوههای خلاقانه، موفق به تولید اولین چمن مصنوعی در جهان شدند که امروزه کاربرد گستردهای در دکوراسیون داخلی دارند و تولیدکنندگان بسیاری در جهان، اقدام به تولید این کفپوشها کردهاند.
ویژگیهای چمن مصنوعی
- مقاومت بالا در برابر اشعه uv و عدم تغییر رنگ
- دوام و ماندگاری بالا( حدود 5 تا 7 سال بسته به نوع چمن)
- مقاومت در برابر سرما و گرما
- سبز بودن همیشگی و عدم تغییر رنگ در فصلهای سرد
- بهداشتی و قابل شستشو بودن زیرا با سوراخهایی که بر روی کفی چمن تعبیه شده است، آب از آن عبور خواهد کرد.
- تنوع در ارتفاع، تراکم، رنگ، کیفیت و متریال متناسب با نوع کاربرد
- کاهش هزینههای نگهداری، آبیاری و… در مقایسه با چمن طبیعی
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه
- عدم رشد آفت و… در آن
- و…
کاربرد چمن مصنوعی

- چمنهای مصنوعی از جهت ظاهر زیبا و تنوع بالایی که در ظاهر دارند، در منازل، باغ، ویلا، تالار، حیاط، روف گاردن، تراس، زمینهای ورزشی، مدارس، مهد کودک، رستوران و… استفاده میشوند.
- همچنین این دسته از کفپوشها در فضای داخلی اتاق کودک، ویترین مغازهها، فروشگاهها و… نیز کاربرد دارند.
- یکی دیگر از کاربردهای چمن مصنوعی، استفاده از آن در بین موزاییک و واش بتن میباشد که نصب چمن مصنوعی در این شیارها، جلوهای خاص به محیط میبخشد.
نصب چمن مصنوعی
انواع چمن مصنوعی بر روی سطوح صاف و سخت همانند سیمان، کاشی، موزاییک، سرامیک، دیوار و… قابل اجرا است اما سطح مورد نظر میبایست صاف و عاری از هرگونه برجستگی باشد.
برای نصب چمن مصنوعی ابتدا سطح مورد نظر را برای چسباندن چمن آماده میکنند. سپس چمن را در اندازه مورد نظر برش میزنند و با چسبهای مخصوص میچسبانند. برای اینکه چمن مصنوعی بر روی سطح بچسبد؛ به 24 ساعت زمان نیاز دارد تا کاملا سفت شود.
لازم به ذکر است که در این مدت باید از راه رفتن بر روی آن خودداری شود و بر روی قسمت لبهها و اطراف کار که چسب زده میشود، سنگ و یا جسم سنگینی قرار داده تا چسب خود را ببندد.
در قسمتهایی که بین موزاییک و… از چمن مصنوعی استفاده میشود، چمن را در اندازه موردنظر برش میدهند و سپس در داخل شیارها، به صورت زیگراکی چسب میریزند و چمن را بر روی آن قرار میدهند.
نکته:
در رابطه با نصب چمن مصنوعی، اگرچه کاری ساده به نظر میرسد اما توصیه میشود که برای دستیابی به نتیجهای مطلوب و قابل قبول، از نصابی متخصص و با تجربه کمک بگیرید.
قیمت چمن مصنوعی و نحوه خرید
انواع چمنهای مصنوعی با ماندگاری و مقاومت بالایی که دارند، از قیمت مناسب و مقرون به صرفهای برخوردار هستند. اما بدیهی است که قیمت چمن مصنوعی براساس عوامل مختلفی همچون جنس، کیفیت، تراکم، ارتفاع و نوع متریال تعیین میگردد. بدین ترتیب ارائه قیمت دقیق و بروز چمن مصنوعی ممکن نیست.
در رابطه با نحوه خرید چمن مصنوعی قابل ذکر است که از آنجایی که این دسته از محصولات دکوراتیو از تنوع بالایی برخوردار هستند؛ لازم است پیش از خرید با متخصصین این عرصه مشورت نمایید تا محصولی متناسب با نوع نیازتان و مقرون به صرفه خریداری کنید.
مجموعه ما با بکارگیری کادری مجرب و متخصص در این زمینه شما را در مشاوره، خرید و نصب انواع چمن مصنوعی یاری میرساند. شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت چمن مصنوعی با کارشناسان دکورکن تماس حاصل فرمایید.